Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe schrijf ik mijn kind in in De Duizendpootjes?

zaterdag 24 februari 2024 - 16:06

Registreren/inschrijven kan vanaf 27 februari (13 uur) tot 19 maart (16 uur) 2024.
Online inschrijven op www.naarschoolinaalst.be

Voor onze school moet er digitaal ingeschreven worden. 

Inschrijven in het kleuter- en het lager onderwijs voor schooljaar 2024-2025: 2 soorten scholen
Door een wijziging in de Vlaamse regelgeving verlopen de inschrijvingen voor volgend schooljaar op een andere manier. Er zullen in het basisonderwijs 2 soorten scholen zijn:

  • scholen die een maximumcapaciteit vastleggen (zoals in SBS De Duizendpootjes), voor deze scholen moet je je kind digitaal aanmelden tussen 27 februari en 19 maart 2024
  • scholen die geen maximum aantal leerlingen bepalen, zij schrijven fysiek in vanaf 27 februari 2024. Deze scholen schrijven alle leerlingen, die langskomen met de wens tot inschrijving in

1. Scholen die digitaal aanmelden (zoals in SBS De Duizendpootjes)
De basisscholen die capaciteitsdruk hebben bepalen een maximum aantal vrije plaatsen in hun leerjaren. Deze scholen werken met een digitaal aanmeldingsformulier. Als je je kind in één van deze scholen wenst in te schrijven, moet je digitaal aanmelden tussen 27 februari en 19 maart 2024 via de website van het lokaal overlegplatform op

www.naarschoolinaalst.be/basisonderwijs.website

Het moment van aanmelden is niet belangrijk, het is pas na het beëindigen van deze periode dat de computer begint te rekenen en de aangemelde kinderen rangschikt. Indien er meer aanvragen zijn dan plaatsen, rekent de computer verder op basis van afstand tot de school. Je zal bij het aanmelden naast het domicilieadres van je kind ook de mogelijkheid hebben om het werkadres van één van de ouders op te geven. Er wordt telkens rekening gehouden met de kortste afstand om de kinderen te ordenen.

Op 19 april 2024 krijg je het resultaat van je aanmelding, je krijgt dan een ticket voor de school die je werd toegewezen. Je kan nooit een school toegewezen krijgen die je niet aangeduid hebt. Vanaf 22 april 2024 tot 13 mei 2024 kan je je met dat ticket inschrijven in de school.

Heeft je kind al een oudere broer of zus die naar de school van je voorkeur gaat? Je moet je jonger kind toch aanmelden tussen 27 februari en 19 maart 2024, hij/zij zal wel met voorrang gerangschikt worden. Dit geldt ook voor kinderen van personeel.

We voorzien hier binnenkort meer gedetailleerde informatie over hoe het digitaal aanmelden werkt, er zullen voldoende ondersteuningspunten zijn waar ouders terechtkunnen die niet beschikken over de nodige digitale vaardigheden en/of toegangen. 

2. Scholen die fysiek inschrijven
De basisscholen, die geen capaciteitsdruk hebben, organiseren de inschrijvingen fysiek. Bij deze scholen ga je langs vanaf 27 februari 2024 om je kind in te schrijven. Zij kunnen geen leerlingen weigeren. De lijst van deze scholen kan je hier raadplegen.

Meer informatie?

Als je meer informatie wenst, kan je terecht op de website naarschoolinaalst.be.
Met vragen kun je terecht bij de dienst Onderwijs van de stad: 053 77 9300 - onderwijs@aalst.be of bij Huis van het Kind: 053 72 36 54 - huisvanhetkind@aalst.be.